MOZZARELLÁS PADLIZSÁNKRÉMLEVES – VELOUTÉ D’AUBERGINE ET MOZZARELLA (liszt-, glutén-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes)

Már többször említettem, hogy a franciák a levest általában krémleves formájában fogyasztják, és leginkább vacsorára. Egy ilyen könnyű, de mégis kellőképpen laktató mozzarellás padlizsánkrémlevest hoztam, amely elkészítése nagyon egyszerű, és cseppet sem időigényes.

A liszt-, glutén-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

HOZZÁVALÓK

2 padlizsán

1 liter zöldségalaplé

1 salotta hagyma

1 fokhagymagerezd

1 mozzarella

1 kk köménymag

só, bors

1/2 kk őrölt szerecsendió

2 ek olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS
A padlizsánokból vágjunk le 4 vékony szeletet, majd hámozzuk meg, és kockázzuk fel. Tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a megtisztított és karikákra vágott salotta hagymát, a megpucolt fokhagymagerezdet és öntsük fel a zöldségalaplével. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük meg rajta a padlizsánszeleteket.
Főzzük puhára padlizsánkockákat, majd adjuk hozzá a felkockázott mozzarellát, és botmixerrel pürésítsük. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal és őrölt szerecsendióval.
Merjük kis tálkákba, majd a megsült padlizsánszeletekkel kínáljuk!
Facebookon is ott vagyok:
Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »