ALMÁS HABOS SÜTEMÉNY

Egy nagyon finom, gluténmentes habos almás süteményt készítettem, melyet rögtön meg is osztottam barátnőmmel, aki már írta is fel a hozzávalókat és az arányokat. Azt ígérte, már csinálja És este valóban a postafiókomban várt az emailt, hogy tényleg megcsinálta, szerinte is isteni és pofonegyszerű sütemény, és nagyon jól működik fehér liszt és master mix keverékével is. Ja, és Nála is bekerült a családi kedvencek gyűjteményébe.
Nyírfacukorral készül, a rizsliszttel készült verzió a glutén- és tejmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK

A tésztához:

2 egész tojás

2 ek vaníliaaroma

200 gramm rizsliszt v. 100 gramm fehér liszt és 100 gramm master mix

100 gramm nyírfacukor

250 ml kókusztej

1/2 csomag sütőpor

1 kk őrölt fahéj

A tetejére:

2 granny smith alma

3 tojás fehérje

2 ek nyírfacukor

ELKÉSZÍTÉS

A rizslisztet (vagy a lisztkeveréket) keverjük el a sütőporral.
A nyírfacukrot verjük fel habosra a  tojássokkal, majd adjuk a sütőporral elkevert liszthez. Keverjük bele a kókusztejet, a vaníliaaromát, a fahéjat és keverjük a tésztát simára. Az almát pucoljuk meg, vájjuk ki a magházát, és szeleteljük fel. A masszát öntsük egy 24 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába, majd tegyük ki a tetejét az almaszeletekkel.
A tojásfehérjéket csipet sóval és nyírfacukorral verjük kemény habbá, majd simítsuk az almák tetejére, és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük meg kb 30 perc alatt. 

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »