A VILÁG LEGEGYSZERŰBB CITROMKRÉME (GLUTÉN-, LISZT-, FEHÉR CUKORMENTES)

Expressz, citromos, és finom… Elkészítése kevesebb mint 10 perc, viszont időt kell szánnunk a megdermedésére, úgyhogy akár előző nap – este – érdemes elkészíteni, hogy – az éjszaka folyamán – legyen kellő ideje “megkeményedni”.

A glutén és liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

 
HOZZÁVALÓK

3 tojás sárgája

12 cl tejszín

15 cl tej

50 gramm nyírfacukor

20 gramm kukoricakeményítő

5 gramm citromhéj

3 cl citromlé

1 tk vaníliaaroma

ELKÉSZÍTÉS
 
A tojások sárgáját keverjük habosra egy kisebb nyeles edényben a nyírfacukorral, öntsük hozzá a citromlét, a tej felét és a vaníliaaromát. Forraljuk fel (de ne égjen le!), majd hűtsük le, és folyamatos kevergetés mellett – habverővel – keverjük hozzá a maradék tejjel csomómentesre kevert kukoricakeményítőt, a tejszínt és a citromhéjat.
Forraljuk fel, majd öntsük négy darab kisebb tálkákba, és tegyük hűtőbe kb 2-3 órára.
 
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »