FETÁS-ROZMARINGOS ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukor-, húsmentes)

Egy villámgyors krémleves zöldborsóból, fetasajttal és rozmaringgal. Nagyon finom, Nálunk kimondottan gyerekeknek is nagyon ízlő leves.
A belemorzsolt fetasajt elhagyható – bár szerintem nem érdemes elhagyni, mert ez külön plusz ízt ad hozzá -.
Gyorsan, tényleg alig 10 perc alatt könnyen és egyszerűen elkészíthetjük ezt a glutén-, liszt-, tojás és húsmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó fetás-rozmaringos zöldborsó krémlevest.
HOZZÁVALÓK

400 gramm zöldborsó

1 salotta hagyma

2 ek olívaolaj

1 liter zöldségalaplé

6 friss rozmaringágacska

1 fokhagymagerezd

50 gramm feta sajt (elhagyható!)

1/2 kk őrölt szerecsendió

só, frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS
A salotta hagymát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel, és kb két evőkanálnyi olívaolajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a zöldborsót, és öntsük fel a zöldségalaplével. Adjunk hozzá két friss rozmaringágat, sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele egy gerezd fokhagymát, ízesítsük sóval, frissen őrölt tarka borssal és az őrölt szerecsendióval.
Ha a zöldborsó megfőtt (pár perc kell csak neki!), botmixerrel pürésítsük – a puhára főtt rozmaringággal együtt -, majd tálkákba merve azonnal tálaljuk.
Morzsoljuk rá a fetasajtot, tegyünk rá egy rozmaringágat és csavarjunk rá egy kevés tarka borsot.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »