Egy villámgyors krémleves zöldborsóból, fetasajttal és rozmaringgal. Nagyon finom, Nálunk kimondottan gyerekeknek is nagyon ízlő leves.
A belemorzsolt fetasajt elhagyható – bár szerintem nem érdemes elhagyni, mert ez külön plusz ízt ad hozzá -.
Gyorsan, tényleg alig 10 perc alatt könnyen és egyszerűen elkészíthetjük ezt a glutén-, liszt-, tojás és húsmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó fetás-rozmaringos zöldborsó krémlevest.
HOZZÁVALÓK
400 gramm zöldborsó
1 salotta hagyma
2 ek olívaolaj
1 liter zöldségalaplé
6 friss rozmaringágacska
1 fokhagymagerezd
50 gramm feta sajt (elhagyható!)
1/2 kk őrölt szerecsendió
só, frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
A salotta hagymát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel, és kb két evőkanálnyi olívaolajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a zöldborsót, és öntsük fel a zöldségalaplével. Adjunk hozzá két friss rozmaringágat, sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele egy gerezd fokhagymát, ízesítsük sóval, frissen őrölt tarka borssal és az őrölt szerecsendióval.
Ha a zöldborsó megfőtt (pár perc kell csak neki!), botmixerrel pürésítsük – a puhára főtt rozmaringággal együtt -, majd tálkákba merve azonnal tálaljuk.
Morzsoljuk rá a fetasajtot, tegyünk rá egy rozmaringágat és csavarjunk rá egy kevés tarka borsot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: