EXPRESSZ CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Egy – glutén-, lisztmentes, nyírfacukorral készülő -, expressz csokoládés torta fél óra alatt ha nagyon ránk törne az édesség utáni vágy… Nem is kell túlspilázni a dolgot, ki kell próbálni! 

HOZZÁVALÓK

100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé

  60 gramm vaj

  60 gramm nyírfacukor (xylitol)

  30 gramm kukoricakeményítő

1 csipet só

2 egész tojás

8-10 szem dió (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat válasszuk ketté: a sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral, a fehérjét verjük fel kemény habbá a csipet sóval és a kukoricakeményítővel együtt.
Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét két evőkanál vízzel, tegyük félre, majd keverjük hozzá a kockákra vágott vajat és a nyírfacukros tojássárgáját. Végezetül óvatos de határozott mozdulatokkal adjuk hozzá a fehérjehabot, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 18 centiméter átmérőjű tortaformába. Tegyük ki a tetejét fél diókkal, majd 200°Cra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig.
Langyosra kihűlve tálaljuk!
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »