EXPRESSZ CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, LISZTMENTES)
Egy – glutén-, lisztmentes, nyírfacukorral készülő -, expressz csokoládés torta fél óra alatt ha nagyon ránk törne az édesség utáni vágy… Nem is kell túlspilázni a dolgot, ki kell próbálni!
HOZZÁVALÓK
100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
60 gramm vaj
60 gramm nyírfacukor (xylitol)
30 gramm kukoricakeményítő
1 csipet só
2 egész tojás
8-10 szem dió (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat válasszuk ketté: a sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral, a fehérjét verjük fel kemény habbá a csipet sóval és a kukoricakeményítővel együtt.
Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét két evőkanál vízzel, tegyük félre, majd keverjük hozzá a kockákra vágott vajat és a nyírfacukros tojássárgáját. Végezetül óvatos de határozott mozdulatokkal adjuk hozzá a fehérjehabot, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 18 centiméter átmérőjű tortaformába. Tegyük ki a tetejét fél diókkal, majd 200°Cra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig.
Langyosra kihűlve tálaljuk!
Ezek is érdekelhetnek:
-
Gyors, egyszerű, lisztmentes csokoládétorta ( glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
-
Csupa csokoládés lisztmentes csokoládétorta fél óra alatt (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
-
Lisztmentes csokoládétorta málnás habbal (GLUTÉN-, LISZT-, FEHÉR CUKORMENTES)
-
LISZTMENTES KAKAÓS PISKÓTATEKERCS (GLUTÉN-, LISZTMENTES, NYÍRFACUKORRAL KÉSZÜL)