Chez Sandra

EXPRESSZ CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Egy – glutén-, lisztmentes, nyírfacukorral készülő -, expressz csokoládés torta fél óra alatt ha nagyon ránk törne az édesség utáni vágy… Nem is kell túlspilázni a dolgot, ki kell próbálni! 

HOZZÁVALÓK

100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
  60 gramm vaj
  60 gramm nyírfacukor (xylitol)
  30 gramm kukoricakeményítő
1 csipet só
2 egész tojás
8-10 szem dió (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat válasszuk ketté: a sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral, a fehérjét verjük fel kemény habbá a csipet sóval és a kukoricakeményítővel együtt.
Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét két evőkanál vízzel, tegyük félre, majd keverjük hozzá a kockákra vágott vajat és a nyírfacukros tojássárgáját. Végezetül óvatos de határozott mozdulatokkal adjuk hozzá a fehérjehabot, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 18 centiméter átmérőjű tortaformába. Tegyük ki a tetejét fél diókkal, majd 200°Cra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig.
Langyosra kihűlve tálaljuk!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Hellooo 🙂 Épp egy ilyen tortára vágyom, a vajat vajh mikor kell belerakni? A tojássárgás keverékhez? No mindegy, próba szerencse. Köszi a receptet, remélem sikerül. Zsuzsi D-K


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!