Chez Sandra

SPÁRGAKRÉMLEVES – VELOUTÉ D’ASPERGES (Glutén-, liszt-, hús- fehér cukormentes)

Hogyan lehetne ellenállni a tavasz hívogatásának, amikor a természet is ébredőben van, a piaci standokon pedig premierjüket ünneplik az új zöldségek. Az első ilyen debütáló zöldség májusban a spárga. Legyen zöld, legyen fehér, egy krémlevest mindkettő megér. Gondolom az sem hátrány ha kevesebb mint fél óra alatt készen van.
A spárga nem csak színével hódit, hanem remek vízhajtó tulajdonságával is. Egy átácsorgott vagy egy kimondottan meleg nap után a víztől duzzadó lábaknak nagyon jót tud tenni egy kis vízhajtás. Gyógyszer helyett készítsünk magunknak egy ínycsiklandó  glutén-, liszt-, húsmentes krémlevest, amely egy pillanat alatt tányérunkba varázsolja a tavaszt.
HOZZÁVALÓK
250 gramm zöld spárga
1 salotta hagyma
800 ml zöldségalaplé
200 ml tejszín
200 ml tej
1 egész tojás
só, fehér bors, őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A spárgákat mossuk, hámozzuk meg, majd vágjuk le a spárgák fejét és tegyük félre. A maradék szárat vágjuk háromba, és tegyük egy fazékba. Adjuk hozzá a megpucolt és négybe vágott salotta hagymát is, és öntsük fel a zöldségalaplével. Főzzük meg, húzzuk félre, majd botmixerrel pürésítsük. Egy tálba keverjük össze a tojást a tejszínnel és a tejjel. Öntsük fel a spárgapürét ezzel a tejszínes-tejes-tojással, majd pürésítsük még tovább. Tegyük vissza a tűzhelyre, és hagyjuk egyet forrni. Ízesítsük sóval, fehér borssal, és őrölt szerecsendióval.
Tálaláskor tegyünk egy tálba a levesből, majd helyezzünk rá a félretett spárgafejekből, végezetül hintsük meg frissen őrölt tarka borssal.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. ChezSandra says:

    De örülök 🙂 Egészségetekre!

  2. Edith Danghel says:

    Elkészült! Hipp-hopp, gond nélkül, és Isteni volt! Rákocskát pirítottunk hozzá, 10-es skálán 12-es 😀 Köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!