CSOKOLÁDÉTORTA – LISZT ÉS GLUTÉNMENTESEN HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL

Nagyon csokis, nagyon finom, és nagyon egyszerű elkészíteni..
Többet nem is mondok erről a csupa csokoládés csodáról. Kívül kellően kérges, belül kellően krémes… Már ha  nem sütjük túl! Nem szabad ugyanis megvárni,  hogy a tűpróba után tisztán jöjjön ki a tű belőle, mert kihűlve akkor nem hogy nem lesz kellőképpen nedves belül, de még ki is szárad! Sőt, egyáltalán nem kell tűpróba!
Ez nem túl édes torta,aki az édesebb ízeket kedveli, emeljen a nyírfacukoradagon!
Nyírfacukorral készül, a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható!




HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához)

230 gramm magas kakaótartalmú csokoládé

100 gramm vaj

120 gramm xylitol

1 kk vaníliakivonat

20 gramm (cukrozatlan) kakaó

80 gramm darált mandula

4 egész közepes tojás

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat verjük fel habosra.
Vízfürdő felett olvasszuk meg a vajat és a csokoládét. Keverjük hozzá a xylitolt és a vaníliakivonatot. Tegyük félre, majd keverjük hozzá a felvert tojást és a kakaóval összekevert darált mandulát.
150°Cra előmelegített sütőben süssük 30 percig.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »