GÖRÖG HORIATIKI SALÁTA (liszt-, glutén-, cukor-, tojás-, hús-, fehér cukormentes )

A görög, vagy horiatiki salátát nem kell bemutatni, szerintem mindenki ismeri. Sőt továbbmegyek, szerintem sokan szeretik is.
Bár az eredeti recept oreganóval van, ha mód van rá érdemes kipróbálni provence-i fűszerkeverékkel is.
A liszt-, glutén-, cukor-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!

 

HOZZÁVALÓK

1 kígyóuborka

1 zöldpaprika

2 paradicsom

120 gramm zöld olívabogyó

1 ek olívaolaj

1 ek limelé

1 kk provence-i fűszerkeverék

100 gramm feta sajt



frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS
Mossuk meg az uborkát, a lila hagymát, a paprikát és a paradicsomokat, vágjuk ketté őket hosszanti irányban, majd karikázzuk fel vékony szeletekre. Tegyük egymás után egy tálba.
Adjuk hozzá az olívabogyót, locsoljuk meg az olívaolajjal, a limelével, sózzuk, csavarjunk rá pár tekerésnyi friss tarka borsot, a provence-i fűszerkeveréket, és végezetül szórjuk meg a felkockázott feta sajttal.
Keverjük össze, és tegyük hűtőbe – ha van rá időnk – kb fél-egy órára.
Facebookon is ott vagyok:
Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »