GÖRÖG HORIATIKI SALÁTA (liszt-, glutén-, cukor-, tojás-, hús-, fehér cukormentes )
A görög, vagy horiatiki salátát nem kell bemutatni, szerintem mindenki ismeri. Sőt továbbmegyek, szerintem sokan szeretik is.
Bár az eredeti recept oreganóval van, ha mód van rá érdemes kipróbálni provence-i fűszerkeverékkel is.
A liszt-, glutén-, cukor-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
1 kígyóuborka
1 zöldpaprika
2 paradicsom
120 gramm zöld olívabogyó
1 ek olívaolaj
1 ek limelé
1 kk provence-i fűszerkeverék
100 gramm feta sajt
só
frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
Mossuk meg az uborkát, a lila hagymát, a paprikát és a paradicsomokat, vágjuk ketté őket hosszanti irányban, majd karikázzuk fel vékony szeletekre. Tegyük egymás után egy tálba.
Adjuk hozzá az olívabogyót, locsoljuk meg az olívaolajjal, a limelével, sózzuk, csavarjunk rá pár tekerésnyi friss tarka borsot, a provence-i fűszerkeveréket, és végezetül szórjuk meg a felkockázott feta sajttal.
Keverjük össze, és tegyük hűtőbe – ha van rá időnk – kb fél-egy órára.
Ezek is érdekelhetnek:
-
MINDENMENTES TONHALAS SALÁTA (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes)
-
TÖLTÖTT CUKKINI II. (glutén-, liszt-, laktóz- tojás-, hús-, fehér cukormentes)
-
A VILÁG LEGEGYSZERŰBB NYERS EPERDESSZERTJE ( glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, fehér cukormentes)
-
PÁRIZSI MELEGSZENDVICSKRÉM (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS, FEHÉR CUKORMENTES)