FRANCIA CSOKOLÁDÉTORTA (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Ha péntek, akkor Édes Péntek! Ünnepeljük meg a közelgő hétvégét ezzel az egyszerű, finom, elronthatatlan nyírfacukorral készülő, glutén-, lisztmentes desszerttel.
ELKÉSZÍTÉS
 

100 gramm nyírfacukor v. 125 gramm eritritol

200 gramm gluténmentes keserű csokoládé

150 gramm kockázott vaj

25 gramm darált dió

25 gramm kukoricakeményítő (Maizena)

2 tk vaníliakivonat

5 db tojás

1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt kb 165 fokra.
A nyírfacukorból tegyünk félre kb 3 evőkanállal.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vajjal és a maradék nyírfacukorral. Ha felolvadt, vegyük le a tálat és keverjük bele a vaníliakivonatot.
Ha kicsit kihűlt, egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat folyamatos keverés mellett.  Miután teljesen elkeveredett, adjuk hozzá a darált diót és a kukoricakeményítőt.
Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét a maradék nyírfacukorral addig, míg fényes, kemény habot nem kapunk. A hab egy részét alaposan dolgozzuk bele a csokis keverékbe, a másik felét azonban már óvatosan keverjük bele, hogy ne törjön össze a hab.
Szilikonformában süssük tűpróbáig, ami kb 40-45 perc.
Ha kész, hűtsük le és csak azután szedjük ki a formából!
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »