Chez Sandra

EPER MOUSSE TORTA (glutén-, cukor-, tojás-, húsmentes)

A nagy sikert aratott (pl a DolceVita receptversenyen díjazott) Naora torta után ismételten készült egy egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós, finom (hozzáadott cukormentes!) torta. A Naorával ellentétben ez azonban nem zabkorpás alapra került, hanem egy darált kekszből készült aljra.
A – választott keksztől függően – glutén-, cukor-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!

 

 
HOZZÁVALÓK

200 gramm darált keksz
40 gramm vaj
2 deci kókusztej
125 gramm mascarpone
1,5 deci tejszín
1 zacskó zselatin fix
300 gramm eper

ELKÉSZÍTÉS
A kekszet daráljuk le, öntsük hozzá az olvasztott vajat, és 2 evőkanálnyi kókusztejet. Gyúrjuk össze, majd helyezzünk egy állítható méretű tortagyűrűt egy tortatálra (24 centiméterre állítva). A kekszes masszát tegyük bele, majd a kezünkkel alaposan nyomkodjuk bele arra ügyelve, hogy mindenhova ugyanannyi kerüljön.
 
Tegyük hűtőbe mialatt elkészítjük a krémet:
A tálas mixerbe tegyük a mascarponet és a tejszínt. Kapcsoljuk be, és verjük fel habbá.
Az epret tisztítsuk meg, és botmixer segítségével pürésítsük. Öntsük a mascarponés masszához a kókusztejjel együtt. Adjuk hozzá a zselatin fixet is, és verjük tovább még 4-5 percig.
A hűtőből vegyük elő a tortaalapunkat, és öntsük rá az epres masszát. Kissé ütögessük le a tányérra szorított tortakarikával együtt, hogy az esetleges buborékok is kijöjjenek belőle, majd tegyük hűtőbe minimum 3-4 órára, de a legjobb ha egy egész éjszakát állni hagyjuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mozzarelli says:

    Ez nagyon jòl nèz ki! :)) Ès a töltelèk….fantasztikusan hangzik, el is mentem magamnak, el kell majd kèszìtenem!!

  2. marisz57 says:

    Remek recept! Megvárom a szabadföldi epret és elkészítem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!