Chez Sandra

EPERLEKVÁR AGAR-AGARRAL ÉS ERITRITOLLAL (TARTÓSÍTÓSZERMENTES!)

Ma az ÉDES PÉNTEK keretén belül egy finom, villámgyors – tartósítószer nélküli – eritritollal készült lekvárt hoztam. Nagyon gyorsan elkészíthető, és garantáltan adalékanyagmentes!
 
A sűrítéséhez agar-agart használtam, amelyet tengeri vörösmoszatokból nyernek. Ezt a poliszacharid-keveréket, sűrítő- és gélképző anyagnak használják, a bioboltok polcain egyre több helyen megtalálható már. Az agar-agar egy sárgásfehér színű, félig áttetsző zselés anyag (E406 néven is fut). 80% rosttartalommal rendelkezik, ezért táplálékkiegészítőként – emésztési rendellenességek kezelésekor –  is használják. 
 
 
HOZZÁVALÓK

500 gramm eper
100 gramm eritritol
2 ek lime leve
1 tk (2 gramm) agar-agar

ELKÉSZÍTÉS
Az epreket tisztítsuk meg, majd tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá az eritritolt, a limelevet, és addig főzzük alacsony lángon míg össze nem fő egy darabos ám sűrű masszává. Ha már sűrűsödik, az agar-agart keverjük el kb 2 evőkanálnyi hideg vízzel, majd öntsük az epres masszához, keverjük el és forraljuk 2-3  percig. 
Még forrón töltsük tiszta, sterilizált üvegekbe, és hagyjuk száraz dunsztban kihűlni. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!