Egy újabb, gyors, kelesztés nélküli pizza – előzőt itt találjátok -, jelen esetben gluténmentesen, hajdina és rizslisztből. Nagyon gyorsan kész, mert nem igényel dagasztást és pihenőidőre sincs szükség.
Ha nem jutunk rizsliszthez, el lehet készíteni anélkül is, ebben az esetben 250 gramm hajdinalisztet használjunk.
A tésztába ízlés szerint keverhetünk aprított bazsalikomot, oregánót, vagy egyéb illatos fűszernövényt is, a feltét kitalálásának csak a képzeletünk szabhat határt. A végső sütési idő kalkulálásakor érdemes szem előtt tartani a feltétek víztartalmát (pl fagyasztott zöldségeknek hosszabb idő kell, mint a frisseknek!).
A receptben szereplő sütőpor szabadon lecserélhető élesztőre is, ebben az esetben meleg helyen, nedves ruhával letakarva kelesszük 2 órán keresztül.
A glutén-, cukor-, tej- tojás-, (a feltéttől függően hús)mentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
125 gramm hajdina liszt
125 gramm rizsliszt
200 ml langyos víz
2 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál tengeri só
ízlés szerint: fűszernövények, fűszerek, magvak …
plusz a feltéthez ízlés szerint paradicsom, sonka, gomba, mozzarella, stb,,,
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport (és fűszereket, fűszernövényeket …).
adjuk hozzá a vizet, és kapcsoljuk be a – keverőkarral – a robotgépet (KitchenAiden 4es fokozat), és keverjük 4-5 percig.
Egy sütőpapírral bélelt pizzasütőlapra kanalazzuk egy spatula segítségével a tésztát, majd nedves kézzel nyomkodjuk le egy kicsit.
150°C-ra előmelegített sütőben süssük elő 10 perc alatt.
Vegyük ki, kenjük meg a pizzaszósszal és tegyük rá a feltéteket, majd 220°Con süssük 15-20 perc alatt készre.
nagyon örülök Bea, hogy jól sikerült a pizza! Egészségedre 🙂
Én Spáros free from liszkeverékkel készítettem (nem volt itthon hajdinaliszt), bazsalikomot és oregánót tettem a tésztába és nagyon finom lett :))Ezt a receptet megtartom :)Köszi 🙂
Nagyon szuper! Alig várom, hogy kipróbáljam!