Egy gyors ebédre, vagy vacsorára is asztalra kerülhetnek ezek a finom, szezámmagos bundájú csirkemellcsíkok. Mivel kukoricakeményítővel van sűrítve, így a glutén-, liszt,- cukor- és tejmentes diétákba is könnyen beilleszthető fogás. Friss, idényzöldségekből készült salátával egy laktató, de mégis könnyű fogást készíthetünk fél óra alatt.Nálam most Actifryben készült, de ízlés szerint akár sütőben, akár bő zsiradékban is kisüthetőek.
HOZZÁVALÓK
3 közepes csirkemellfilé 2 tojásfehérje 3 ek maizena (kukoricakeményítő) 1 csipet só 0,5 kk balti curry 0,5 kk őrölt szerecsendió 1 fokhagymagerezd 0,5 kk őrölt fehér bors szezámmag 1/2 mérőkanál olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet mossuk meg, itassuk le papírtörlővel szárazra, és csíkozzuk fel.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kanalanként keverjük hozzá a maizenát. Ízesítsük sóval, curryvel, őrölt szerecsendióval és fehér borssal. Reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet és keverjük alaposan össze. Forgassuk bele a csirkecsíkokat és szórjuk meg szezámmaggal.
Tegyük az actifrybe (2in1 esetén felső tálcára, ha alsó edénybe tesszük, akkor vegyük ki a lapátot). Állítsuk be (szárnyas fokozat) 16 percre, és öntsük hozzá a fél adagolókanálnyi olívaolajat. Sülés közben félidőben fordítsuk meg.
Sütőben 200°Con süssük addig, míg a csirkecsíkok kellemes barna színűre sülnek.
Idénysalátaágyon kínáljuk!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz ott biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: