VARGABÉLES (ÜVEGTÉSZTÁBÓL) – GLUTÉN-, CUKORMENTES
A túrós finomságoknak se szeri se száma. Nagyon finomak akár túrós krémeknek, akár tortáknak is.
A családunk is nagyon kedveli, a vargabélest is. Most azonban kissé megkurtítva (réteslap mínusz, cérnametélt mínusz)), de egy kevés piros bogyós vegyes gyümölcsökkel megbolondítva egy fenséges új desszertet sikerült készíteni.
Nyírfacukorral készülő, glutén-, húsmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
100 gramm üvegtészta
csipetnyi só
2 egész tojás
80 gramm nyírfacukor +2 ek
200 gramm túró
1/2 lime leve és héja reszelve
1 dl tejföl
1 ek vaníliaaroma
1 bő marék fagyasztott piros bogyós gyümölcs
ELKÉSZÍTÉS
Az üvegtésztát törjük össze, majd forró lobogó sós vízzel forrázzuk le, majd tegyük félre.
A tojások sárgáit keverjük habosra a nyírfacukorral, adjuk hozzá a villával áttört túrót, a vaníliaaromát a reszelt lime héját, és a tejfölt. Adjuk hozzá a leszűrt üvegtésztát A tojások fehérjéjéből verjünk kemény habot, majd azt is forgassuk a túrós masszához.
Egy 20x20as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztás masszát, majd szórjuk meg a bogyós gyümölcsökkel, és szórjuk meg 2 ek nyírfacukorral.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 percig süssük.
A sülést követően hagyjuk pihenni néhány percig, azután kockára vágva kínáljuk.
Ezek is érdekelhetnek:
-
Citromos répatorta túrós krémmel (glutén-, szója-, laktóz-, fehér cukormentes)
-
ALAKBARÁT (LISZTMENTES) BROWNIE (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
-
10 perces túrós pohárkrém (glutén-, liszt-, laktóz-, fehér cukormentes)
-
Csokoládés-kakaós “kenyér” (glutén-, liszt-, tej-, laktóz-, szója-, hozzáadott cukormentes)