Májjal töltött gombafejek (mindenmentes)

Akár egy gyors ebédet szeretnénk akár egy gyors vacsorát, érdemes elkészíteni ezeket a májjal töltött gombafejeket.
 
Az külön jó benne, hogy előre is előkészíthetőek – hűtőben elállnak – és akár vendégeknek, akár egy bevásárlásból hazatérve is ripsz-ropsz megsüthetőek. Hazaérvén csak betoljuk a sütőbe a tálat, és mire kipakolunk és elrendezzük a vásárolt dolgainkat már tálalhatunk is. Ugye jól hangzik?
 
Egyszerű, nagyszerű, gyors. Kár tovább ragozni. Ki kell próbálni, megéri!
 
Mindenmentes, vagyis a glutén- liszt- szója-, laktóz-, tojásmentes diétákba fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
 
 
 
 
HOZZÁVALÓK

4 db nagyobb gomba

0,5 db póréhagyma

1 db paradicsom

10 dkg máj

5 dkg reszelt növényi sajt

2-3 ek olívaolaj

1 csipet só,

bors

0,5 tk majoranna

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A gombákat tisztítsuk meg, majd szedjük ki a belsejüket.
A kiszedett gombabelsőt aprítsuk fel, és a megtisztított majd apróra vágott póréhagymával és májjal együtt süssük zsírjára.
A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A májas gombát ízesítsük sóval, borssal majorannával, majd egy késes mixerben pürésítsük össze.
A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk nagyobb karikákra.
A masszát töltsük a gombákba, tegyünk rá 1-1 paradicsomszeletet majd a gombafejeket tegyük egy hőálló tálba.
Szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal, és kb 15-20 perc alatt süssük készre.
 
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »