HAJDINAPALACSINTA – Crêpes au sarrasin (glutén- cukor- hús-, tejmentes)

A crêpesek különösen népszerűek egész Franciaországban. A különböző régiókban lévő crêpekben közös, hogy az összetevők között lisztet, tojást, tejet, vajat, és egy csipet sót találhatunk.
A crêpesnek általában két típusa van:
A következő recept a glutén- cukor- hús-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (kb 20 db-hoz)

200 gramm hajdinaliszt

1 csipet só

50 gramm kókuszolaj

200 ml kókusztej

800 ml ásványvíz

4 egész tojás

olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat verjük fel egy csipet sóval, adjuk hozzá a kókusztejet és a kókuszolajat. Alaposan keverjük össze, majd keverjük csomómentesre a hajdinaliszttel az ásványvíz folyamatos hozzáadagolása mellett.
Tegyük félre állni kb 25-30 percre.
Felforrósított palacsintasütőben minimális olajon – hagyományos módon – süssük ki.
Tarts Velem Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »