Chez Sandra

HAJDINAPALACSINTA – Crêpes au sarrasin (glutén- cukor- hús-, tejmentes)

A crêpesek különösen népszerűek egész Franciaországban. A különböző régiókban lévő crêpekben közös, hogy az összetevők között lisztet, tojást, tejet, vajat, és egy csipet sót találhatunk.
A crêpesnek általában két típusa van:
  • az édes palacsinta (crêpes sucrées), amely búzalisztből készül és enyhén cukrozott.
  • a másik a sós galette (crêpes salées), amely hajdinalisztből készül, és édesítés nélküli. A hajdina lisztből készült tészta gluténmentes, így lehetővé teszi, hogy a gluténallergiában ill. intoleranciában szenvedők is ehessenek ilyen crêpest. Attól függetlenül, hogy cukrozatlan, még ugyanúgy tölthetjük édes töltelékkel is, mint sósakkal (sonka, tükörtojás, sajt, stb…).
A következő recept a glutén- cukor- hús-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (kb 20 db-hoz)

200 gramm hajdinaliszt
1 csipet só
50 gramm kókuszolaj
200 ml kókusztej
800 ml ásványvíz
4 egész tojás

olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat verjük fel egy csipet sóval, adjuk hozzá a kókusztejet és a kókuszolajat. Alaposan keverjük össze, majd keverjük csomómentesre a hajdinaliszttel az ásványvíz folyamatos hozzáadagolása mellett.
Tegyük félre állni kb 25-30 percre.
Felforrósított palacsintasütőben minimális olajon – hagyományos módon – süssük ki.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!