MINDENMENTES csicsókakrém leves (low carb, glutén- liszt- tej- cukor- hús- tojásmentes)

A csicsóka áldásos hatásairól már többször írtam. Készítettünk már belőle jobbnál- jobb fogásokat, azonban a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb elkészítése eddig elmaradt. Ez pedig nem más, mint egy könnyű és elronthatatlan krémleves.
Laktató, gyors, finom. Mindez fél óra alatt akár vacsorára akár ebédre is készülhet.
 
Mindenmentes, vagyis a glutén- liszt- cukor- hús- tej-, tojásmentes diétákba beilleszthető!
 
 
 
HOZZÁVALÓK

350 gramm tisztított csicsóka

negyed szál póréhagyma (fehér része)

1 gerezd fokhagyma

400 ml zöldségalaplé

400 ml zsírszegény növényi tejszín

frissen őrölt tarka bors

1 ek olívaolaj

1 kk kurkuma

0,5 kk őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS
Áztassuk be egy tálba a csicsókát, majd zöldségkefével alaposan tisztítsuk meg. Vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük félre.
A póréhagymát aprítsuk fel és egy evőkanálnyi olívaolajon dinszteljük meg. Ha már üvegesre párolódott adjuk hozzá a felkockázott csicsókát, és öntsük fel az alaplével.
Ízesítsük tarka borssal, reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet, majd hintsük meg a szerecsendióval és kurkumával, és fedő alatt főzzük puhára.
Ha már megpuhult a csicsóka pürésítsük mixerrel, és öntsük hozzá a növényi tejszínt.
Egyet rottyantunk rajta, és már tálalhatjuk is.
Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »