Chez Sandra

LISZTMENTES (CSOKOLÁDÉS) MUFFIN (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

Az ÉDES PÉNTEK keretén belül ezeket a gyorsan és egyszerűen elkészíthető finom, de nem túl édes nyírfacukorral készülő, liszt-, glutén-, tejmentes muffinokat hoztam.
A receptben szereplő darált mandulát szabadon helyettesíthetjük akár darált mogyoróval, dióval vagy egyéb magvakkal is.

Akár tízórainak, akár uzsonnának de ebéd utáni desszertnek is tökéletesen alkalmasak.

HOZZÁVALÓK
 

4 egész tojás
60 gramm darált mandula
60 gramm cukrozatlan kakaópor
120 gramm nyírfacukor
1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. Mérjük ki a száraz hozzávalókat is, és keverjük a tojássárgákkal együtt a felvert tojáshabhoz.
150°C-re előmelegített sütőben süssük kb 30 percet (tűpróba!)

8 db muffin lesz belőle

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!