Nemzeti ünnepre, nemzeti csíkokat!
HOZZÁVALÓK
1 db uborka
2+1 db paradicsom
1 db fokhagymagerezd
4 ek túró
1 ek tejföl
2 csipet só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Az uborkát és egy paradicsomot kockázzunk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni 15 percet. A levét öntsük le, pürésítsük, majd tegyük félre.
Két paradicsomt tegyünk lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjjukat. Tegyük egy tálas mixerbe, majd pürésítsük egy csipet sóval, borssal és egy darab fokhagymával.
A túrót keverjük el a tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
TÁLALÁSKOR
Egy kínáló pohár aljába kanalazzuk először az uborkás masszát, majd rá a túrós masszát, végezetül kerüljön rá a paradicsomos réteg.
köszi Marisz! Igen, jól látod, nem vagyunk nagyon édesszájúak. Csak néha :)Örülök, hogy tetszik!
Nagyon jól néz ki!Első ránézésre valami édeset vártam. Persze már megszokhattam volna, hogy neked nagyon érdekes sós receptjeid vannak.ki kéne valamelyiket próbálnom…