Chez Sandra

PESTÓS HÚSGOLYÓK (glutén- liszt- fehér cukor- tejmentes)

Mint már a Facebookon múltkor említettem, meglepő módon eddig az oldal leglátogatottabb receptje a stefánia vagdalt. Mint ahogy ott is olvashattátok, írtam, hogy a korongok nálunk maximum sütőben készülhetnek. Hát már nem, most egy kicsit átvariált receptet kipróbáltam az actifryben megsütni. Mennyei lett, ugyanolyan mintha bő zsiradékban sütöttem volna ki. Vagyis nem. Sokkal-sokkal jobb! De aki szeretné elkészítheti akár sütőben, akár bő zsiradékban kisütve is!
 
A golyók (parmezán nélkül) glutén- liszt- cukor- tejmentes diétákba beilleszthető!
 
 
 
HOZZÁVALÓK

350 gramm darált marhahús (5% zsírtartalmú) 50 gramm bacon 2 tojás 2 evőkanál (cukrozatlan) kukoricapehely 1 ek pesto só, frissen őrölt tarka bors 1 fokhagymagerezd 1 kisebb szál póréhagyma 1 marék petrezselyem 1 közepes krumpli v. méretének megfelelő zeller fél adagolókanálnyi szőlőmagolaj fejenként egy maréknyi saláta fejenként 1 evőkanálnyi modenai balzsamecet reszelt parmezán

ELKÉSZÍTÉS
 
A bacont aprítsuk fel, majd adjuk a ledarált marhahúshoz.
A póréhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel és szintén adjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk, reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet és megtisztított burgonyát vagy zellert. Üssük hozzá a tojásokat, tegyük bele a pestot, a kukoricapelyhet, a felaprított petrezselymet és alaposan gyúrjuk össze.
 
Formázzunk belőle 10 db húspogácsát, tegyük actifryba (alsó szint, lapát nélkül) és fél mérőkanálnyi szőlőmagolajat öntsünk hozzá.
20 perc alatt süssük készre.
Egy maréknyi salátát tegyünk a tányérba, locsoljuk meg egy evőkanálnyi balzsamecettel,  tegyünk rá 2 húsgolyót és szórjuk meg egy kevés parmezánnal.
 
 
 
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz ott biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
 
 
cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!