CÉKLÁS-ZELLERES RÉPASALÁTA (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
Akár magában vacsorának vagy ebédnek – például egy
finom krémleves után -, akár köretként is nagyon finom ez a többféle zöldségből készült saláta.
Glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákba beilleszthető!
HOZZÁVALÓK
2 nagyobb sárgarépa
1 közepes fehérrépa
1 kisebb cékla
100 gramm zellergumó
250 gramm natúr joghurt
1 púpos evőkanálnyi majonéz
1 kk dijoni mustár
1 tk limelé
egy csipet só
1 lereszelt fokhagymagerezd
1 kk frissen őrölt tarka bors
kb 2 evőkanálnyi felaprított korianderzöld
ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket mossuk, tisztítsuk meg és reszeljük le a kis lyukú reszelőn.
Adjuk hozzá a joghurtot, a majonézt, mustárt, csipet sót, reszeljünk hozzá egy fokhagymagerezdet, szórjuk meg frissen őrölt tarka borssal és locsoljuk meg a limelével. Forgassuk össze, majd szórjuk meg a felaprított koriander zölddel, és tegyük minimum 1 órára hűtőbe.
Ezek is érdekelhetnek:
-
DIÓS-JOGHURTOS ALMASALÁTA (glutén-, liszt-, tojás-, hús-, fehér cukormentes)
-
Almás-tormás kukoricasaláta 10 perc alatt (glutén-, liszt-, szója-, fehér cukormentes)
-
Majonézes csicseriborsósaláta 10 perc alatt (glutén-, liszt-, szója-, tej-, fehér cukormentes)
-
GÖRÖG HORIATIKI SALÁTA (liszt-, glutén-, cukor-, tojás-, hús-, fehér cukormentes )