GOMBÁS-CURRYS TŐKEHAL

Sajnos a hal nem kerül olyan gyakran asztalra mint az kellene. Szerencsére Nálunk szinte minden formában jöhet, a többi tenger adta kinccsel egyetemben.
Most egy finom gombás-currys szósszal készült tőkehalfilé készült quinoa körettel 30 perc alatt.



A liszt- glutén- cukor- húsmentes diétákba beilleszthető.
HOZZÁVALÓK

300 gramm tőkehal filé

100 gramm csiperke gomba

1 nagyobb csipet reszelt mozzarella

20 cl alacsony zsírtartalmú tejszín (5%)

1 salotta hagyma

4 evőkanál szőlőmagolaj

fél csokor petrezselyem

2 kk curry

só, frissen őrölt tarka bors

200 gramm quinoa
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 220°Cra. 
A fokhagymagerezdet és a salotta hagymát tisztítsuk meg, és aprítsuk fel. A gombát is pucoljuk meg és szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel a szőlőmagolajat, pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a gombaszeleteket, 3-4 evőkanálnyi vizet és süssük zsírjára.
A petrezselymet mossuk meg, és aprítsuk fel, majd adjuk a kétharmadát a gombához. Öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, curryvel.
A tőkehalfiléket daraboljuk fel, tegyük egy sütőtálba (cocotte) öntsük le a gombás szósszal, majd szórjuk meg a reszelt mozzarellával és süssük az előmelegített sütőben körülbelül 15 percig.

Ezalatt készítsük el a quinoat: dupla mennyiségű vízben főzzük meg egy csipet sóval.

A maradék felaprított petrezselyemmel szórjuk meg.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »