Sajnos a hal nem kerül olyan gyakran asztalra mint az kellene. Szerencsére Nálunk szinte minden formában jöhet, a többi tenger adta kinccsel egyetemben.
Most egy finom gombás-currys szósszal készült tőkehalfilé készült quinoa körettel 30 perc alatt.
A liszt- glutén- cukor- húsmentes diétákba beilleszthető.
HOZZÁVALÓK
300 gramm tőkehal filé
100 gramm csiperke gomba
1 nagyobb csipet reszelt mozzarella
20 cl alacsony zsírtartalmú tejszín (5%)
1 salotta hagyma
4 evőkanál szőlőmagolaj
fél csokor petrezselyem
2 kk curry
só, frissen őrölt tarka bors
200 gramm quinoa
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 220°Cra.
A fokhagymagerezdet és a salotta hagymát tisztítsuk meg, és aprítsuk fel. A gombát is pucoljuk meg és szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel a szőlőmagolajat, pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a gombaszeleteket, 3-4 evőkanálnyi vizet és süssük zsírjára.
A petrezselymet mossuk meg, és aprítsuk fel, majd adjuk a kétharmadát a gombához. Öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, curryvel.
A tőkehalfiléket daraboljuk fel, tegyük egy sütőtálba (cocotte) öntsük le a gombás szósszal, majd szórjuk meg a reszelt mozzarellával és süssük az előmelegített sütőben körülbelül 15 percig.
Ezalatt készítsük el a quinoat: dupla mennyiségű vízben főzzük meg egy csipet sóval.
A maradék felaprított petrezselyemmel szórjuk meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: