KAPROS BROKKOLIKRÉMLEVES (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes)

A francia étkezésekben – főleg így télvíz idején – a krémleveseknek kiemelt szerepe van. Itt leginkább vacsorára fogyasztják. Kedvelt, gyomorkímélő fogás, melyet örömmel készít mindenki: az amatőrtől a profiig, mert egyszerűen elronthatatlanok. Nem kell arra ügyelni, hogy gyöngyöző és tiszta legyen a leves, egy kicsit olyan durr bele módjára is készíthető: minden hozzávalót belepakolunk az edénybe, és ha megfőtt átmixeljük.
A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! Tejmentes diétákban készíthető csak vízzel is!
 
 
 
HOZZÁVALÓK

1  közepes fej brokkoli

1 db fokhagymagerezd

5 deci tej

4 deci víz

só, frissen őrölt tarka bors

2 tk kapor

1 vékonyabb póréhagyma

ELKÉSZÍTÉS
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a megtisztított és felkarikázott póréhagymával és egy gerezd fokhagymával együtt tegyük fel a vízzel és tejjel főni. Ízesítsük a kaporral, sóval, és borssal.
Ha megfőtt a brokkoli, húzzuk félre, és botmixer segítségével pürésítsük. Ha sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még vizet.
Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »