Chez Sandra

BACONBAN SÜLT RAKOTT BURGONYA (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁSMENTES)

Bacon, kecskesajt, burgonya, baconkéreg alatt összesütve, egy kevés levendulavirággal megszórva és balzsamecettel meglocsolva. 
 
Ugye milyen jól hangzik? Bár diétásnak cseppet sem mondható, de a glutén- liszt-, tojás és cukormentes diétákba beilleszthető ez a finom – akár vendégváró – fogás.
 
 
HOZZÁVALÓK (2 főre)
 

4 vékony szelet bacon
2 nagyobb burgonya
1 kecskesajt
2 tk levendulavirág
1-1 kk balzsamecet
só,
frissen őrölt tarka bors

 
ELKÉSZÍTÉS

 

A sütőt melegítsük elő 160°Cra.

A burgonyákat tisztítsuk meg, és karikázzuk fel. 
Egy tálalókarikát béleljünk ki alufóliával (hosszabbra hagyva, hogy a végén majd be tudjuk vele fedni teljesen), tegyük rá a szalonnacsíkokkal úgy, hogy az oldalára is jusson bőven (a tetejére is jusson, ami a tálaláskor ha megfordítjuk, akkor az “alja” lesz)
Tegyünk rá egy burgonyakarikát, egy szelet kecskesajtot, majd tekerjünk rá egy kevés tarka borsot. Megint tegyünk rá egy burgonyaszeletet és megint a sajtot (ismét borsozzuk meg) és végezetül ismét egy burgonyakarikát. 
 
Ha a tetejére került az utolsó adag burgonya is, hajtsuk rá a szalonnát, és csomagoljuk be teljesen alufóliával.
 
A 160°Cos sütőben süssük kb 45 percet.
Óvatosan vegyük ki az alufóliából, majd helyezzük salátaágyra (az a rész kerül alulra ahol a szalonnák összeérnek) megszórjuk levendulavirággal, és locsoljuk meg egy kávéskanál balzsamecettel. 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!