NARANCSOS RÉPASALÁTA
Pillanatok alatt elkészíthető saláta sárgarépával és naranccsal. Akár magában is kínálhatjuk egy tartalmasabb leves után, vagy előételként, köretként is.
Nyírfacukorral készül, a glutén-, tej-, liszt-, tojásmentes diétákba beilleszthető.
HOZZÁVALÓK
4 közepes sárgarépa
2 szelet sonka
1 narancs
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál olívaolaj
1 ek xylitol
só, frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
Reszeljük le a sárgarépákat kis lyukú reszelőn. A sonkaszeleteket vágjuk fel apróra és adjuk a lereszelt sárgarépákhoz.
Facsarjuk rá a narancs levét, adjuk hozzá az olívaolajat, a xylitolt, egy pici sót, és keverjük össze. (Használjuk nyugodtan a két kezünket!)
Kevés frissen őrölt borssal és reszelt citromhéjjal szórjuk meg, és tegyük hűtőbe minimum egy órára.