SÜLT SONKATEKERCS

Ezek a gyors, natúr zöld fűszeres krémsajttal töltött sült sonkatekercsek egy könnyű vacsoraként, vagy akár egy baba/gyerekmenüként is megállják a helyüket. Elkészítése nagyon egyszerű, a kezdők is bátran nekiállhatnak.

A megfelelő szabályok betartása mellet a glutén-, liszt-, tojás-, cukormentes diétákba is beilleszthető.
Ha nem ActiFryben sütjük, elkészíthetjük pár fújásnyi olívaolajjal-permettel befújt sütőlapon vagy sütőtálban is.






HOZZÁVALÓK (1 főre – 2 tekercshez)

2 szelet pulykasonka

2 ek natur krémsajt

1 ek creme fraiche v. tejföl

1 kk szárított bazsalikom

1 késhegynyi őrölt fehér bors

2 karika kaliforniai paprika

2 közepes sárgarépa

1 csipet himalayai só

olívaolaj-permet

ELKÉSZÍTÉS
 
 
A sárgarépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, tegyük az actifry alsó edényébe (a keverőlapát is maradjon), hintsük meg egy csipet sóval, és spricceljük meg 3-4 fújásnyi olívaolaj-permettel.
 
Állítsuk be szárnyas programon 18 percre, az utolsó 6 percre pedig tegyük rá a felső tálcára helyezett sonkatekercseket.
 
 

Amíg sülnek a répakarikák készítsük el a sonkatekercseket:

Egy kis tálkában keverjük össze a krémsajtot a tejföllel, a szárított bazsalikomot, és az őrölt fehér borsot.
A sonkaszeleteket kenjük meg ezzel a krémmel, tegyük rá a feldarabolt paprikakarikákat, és tekerjük fel. 
 
 
 
Tűzzük meg hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd tegyük az actifry felső tálcájára.
 
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz ott biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
 
 
 
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »