FETASAJTTAL TÖLTÖTT CSIRKEMELLFILÉ

Egy egyszerű, és nagyszerű finom könnyű fogás egyenesen a sütőből mindösszesen előkészítéssel együtt fél óra alatt. Jól hangzik ugye? 


Személy szerint imádom ezeket a maximum fél óra alatt elkészíthető fogásokat. Elkészítése tényleg pofonegyszerű, bátran belekezdhetnek olyanok is akik magukat anti-konyhatündérnek tartják. 
Bár Én most actifryben készítettem, de sütőben is könnyedén elkészíthető ez a finom húsos fogás.
A lenti mennyiség egy adagnak/egy főnek elegendő, a létszámnak megfelelően szorozzuk fel a hozzávalókat!

Mivel sem hozzáadott glutént, sem cukrot nem tartalmaz, így egy könnyed és gyors menüként fogyaszthatjuk.
  
 
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
 

1 csirkemellfilé

1 szelet serrano sonka

1 púpozott evőkanálnyi fetasajtkockák

4 bazsalikomlevél

só, bors

olívaolajpermet

ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet vágjuk félbe – úgy, hogy egy nagy hússzeletet kapjunk – és egyenletes vastagságúra klopfoljuk ki.
Tegyük rá a serrano sonkaszeletet, a fetasajtkockákat, és a bazsalikomleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd tekerjük fel. Tűzzük meg egy hústűvel (vagy fogpiszkálóval) és tegyük az Actifry alsó részébe, spricceljük meg egy kevés olívaolaj permettel és állítsuk be 16 percre.
(Sütőben készítve 200°Con kb 20 perc)
Frissen őrölt fekete borssal, párolt barna rizzsel és salátával tálaljuk!
 
 
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz ott biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
 
 
Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »