CSICSÓKÁS (LISZTMENTES) PIZZA – liszt- glutén- és hozzáadott cukormentes

Ez egy kicsit a minek nevezzelek kategóriába tartozik, mert átmenet a pizza és a zöldséges (liszt nélküli) tésztájú lepény között. Mindenesetre a “mindenképpen ajánlom!” kategóriába tartozik, az már egyszer biztos.
Liszt- glutén- és hozzáadott cukormentesen egy finom ebéd vagy akár vacsora is lehet, a csicsóka áldásos hatásaival ötvözve.
HOZZÁVALÓK

300 gramm csicsóka

100 gramm túró

80 gramm reszelt ementáli

só, bors

1 ek szárított bazsalikom

1 ek szárított oregano

2 tojás

pizzaszósz,

feltét ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 220°Cra.
A csicsókát pucoljuk meg, majd a feldarabolt ementálival és túróval együtt tegyük egy késes mixerbe. Pürésítsük össze, keverjük hozzá a tojásokat és a fűszereket.
A masszát öntsük egy 24 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába, vizes kézzel nyomkodjuk le és a sütő középső rácsán süssük addig, amíg már nem “remegős”, és szép színt is kap (kb 30 perc).
Vegyük ki, kenjük meg a szósszal, szórjuk meg a feltéttel, és tegyük vissza annyi időre míg a tetején a sajt megolvad, és kissé megpirul.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »