CSICSÓKÁS (LISZTMENTES) PIZZA – liszt- glutén- és hozzáadott cukormentes
Ez egy kicsit a minek nevezzelek kategóriába tartozik, mert átmenet a pizza és a zöldséges (liszt nélküli) tésztájú lepény között. Mindenesetre a “mindenképpen ajánlom!” kategóriába tartozik, az már egyszer biztos.
Liszt- glutén- és hozzáadott cukormentesen egy finom ebéd vagy akár vacsora is lehet, a
csicsóka áldásos hatásaival ötvözve.
HOZZÁVALÓK
300 gramm csicsóka
100 gramm túró
80 gramm reszelt ementáli
só, bors
1 ek szárított bazsalikom
1 ek szárított oregano
2 tojás
pizzaszósz,
feltét ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 220°Cra.
A csicsókát pucoljuk meg, majd a feldarabolt ementálival és túróval együtt tegyük egy késes mixerbe. Pürésítsük össze, keverjük hozzá a tojásokat és a fűszereket.
A masszát öntsük egy 24 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába, vizes kézzel nyomkodjuk le és a sütő középső rácsán süssük addig, amíg már nem “remegős”, és szép színt is kap (kb 30 perc).
Vegyük ki, kenjük meg a szósszal, szórjuk meg a feltéttel, és tegyük vissza annyi időre míg a tetején a sajt megolvad, és kissé megpirul.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Ezek is érdekelhetnek:
-
Kapribogyós tonhalkrém 5 perc alatt (glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes)
-
RAKOTT CSICSÓKA (glutén- liszt- hozzáadott cukormentes)
-
NYERS KAPROS UBORKALEVES (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes )
-
TORMÁS ZELLERKRÉM (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS,- HOZZÁADOTT CUKORMENTES)