Mint észrevehettétek, a legújabb kattanásunk tárgya a zabkorpa. A blogon már több zabkorpával készült fogást találhattok, most azonban egy pogácsa készült belőle. Vigyázat!!! Pillanatok alatt elfogy… ld kép 😉
HOZZÁVALÓK
200 gramm zabkorpa
170 gramm ricotta
25 gramm friss élesztő
0,5 kk nádcukor
40 gramm vaj
1,5 deci tej
1 ek só
1 egész tojás
kb 5 deka reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS
A nádcukrot keverjük el kb fél deci langyos tejjel, majd futtassuk fel benne az élesztőt. A maradék tejet forrósítsuk fel, majd öntsük a zabkorpára. (Amíg az élesztő felfut tegyük félre).
A zabkorpához adjuk hozzá a ricottát, a sót és a puha vajat. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrjuk össze. Meleg helyen hagyjuk pihenni kb fél órát, majd nyújtsuk ki, kenjük meg egy felvert tojással, és szórjuk meg a reszelt sajttal, és szaggassuk ki. 180°Cra előmelegített sütőben süssük addig, míg kis színt kap (kb 13-15 perc, sütőtől függően!)
MEGJEGYZÉS
A tészta összeállításakor nem egy lány és rugalmas tésztát kell kapnunk, de gond nélkül kinyújtható és szaggatható!
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Szia. Most csinálom ezt a pogácsát, de soknak érzem az 1 evőkanálnyi sót bele. Remélem nem lesz túl sós, ha végzek és kisült újra jelentkezem.