Chez Sandra

KARÁCSONYI LEKVÁR – SÜTŐTÖKKEL ÉS NARANCCSAL

A reggeli kalács, croissant, vagy akár vajas baguette remek feltétje ez az izgalmas ízvilágú szendvicskrém. A sütőtökkel nagyon jól harmonizálnak a narancs és a mézeskalács fűszerkeverékben lévő téli fűszerek.
És mindez kevesebb mint 30 perc alatt!

A glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!




HOZZÁVALÓK

240 gramm sütőtök
2 db lédús narancs
100 gramm zselésítő cukor
0,5 kk mézeskalács fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS
A tököt tisztítsuk – hámozzuk – meg, és aprítsuk fel kis darabokra. Tegyük egy edénybe a narancsok levével és héjából kikapart húsával együtt, majd főzzük 10-12 percig. Adjuk hozzá a mézeskalács fűszert, a zselésítő cukrot, és magas hőmérsékleten (folyamatos kevergetés mellett) 6-8 perc alatt sűrítsük be. Még forrón töltsük tiszta üvegbe. 
MEGJEGYZÉS

Aki az édesebb lekvárokat, krémeket kedveli, az a zselésítő cukor mennyiségét növelje meg 20-30 grammal!
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!