2 csomag leveles tészta (kerek)
6 ek sárgabaracklekvár (vagy bármilyen egyéb lekvár)
1 púpos evőkanálnyi őrölt mandula (vagy dió, mogyoró, mák)
1 csapott evőkanálnyi mézeskalács fűszerkeverék
1 tojás sárgája a tetejére
Egy tálba keverjük össze a sárgabaracklekvárt a mandulával és a mézeskalács fűszerkeverékkel, a leveles tészta lapokat tegyük egymás mellé.
Egy pizza vagy derelyevágóval vágjuk fel egyenlő méretű háromszögekre,
és a kis háromszögeket tekerjük fel kis kiflinek.
Kenjük meg a villával fellazított tojássárgájával!
Majd a 180°Cra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig. Akkor jó, ha már szépen megnőttek a kiflik, a tetejük is szép színt kapott és megemelve egy könnyű kiflit kapunk.
Vaníliás porcukorral megszórva akár már langyosra hűlve is tálalhatjuk!