ŐSZI RÖSZTI – SÁRGARÉPÁVAL, SÜTŐTÖKKEL ÉS CSICSÓKÁVAL

Az eredeti röszti krumpliból és lisztből készül, ebben az őszi rösztiben azonban a sárgarépa, a sütőtök és a csicsóka ízei harmonizálnak, hozzáadott liszt nélkül.   

A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

HOZZÁVALÓK


150 gramm csicsóka

150 gramm sütőtök

2 közepes sárgarépa

2 egész tojás



2-3 csavarásnyi frissen őrölt tarka bors

1 kk currypor

0,5 kk őrölt szerecsendió

2 ek vaj

5 deka reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 200°Cra.
A megtisztított zöldségeket kis lyukú reszelőn reszeljük le. Keverjük hozzá a tojásokat, ízesítsük ízlés szerint sóval, frissen őrölt tarka borssal, kevés curryvel és az őrölt szerecsendióval.
Kanalazzuk egy vajjal kikent sütőtálba a zöldségreszelékeket és alaposan nyomkodjuk bele. 
Az előmelegített sütőbe tolva kb 30-35 percig süssük (ha pirulna a teteje fedjük le egy alufóliával), majd szórjuk meg a reszelt sajttal és még tegyük vissza 5 percre.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »