Chez Sandra

POLENTÁS TÚRÓGOMBÓC (glutén-, liszt-, laktóz,- tojás-, hús-, fehér cukormentes)

Már megosztottam Veletek igazi és hamis túró gombóc receptet, amiket szeretünk és viszonylag gyakran is készítek. Most azonban olyat szerettem volna amiben nincs tojás, van benne igazi túró, és még valami plusz. Ez a plusz a kukoricadara lett, amitől nagyon könnyű gombócokat sikerült összegyúrni belőle.
Aki nehéz, és kemény túrógombócot szeretne készíteni, akkor nem ezt a receptet kereste!
 
A glutén-, liszt-, tojás-, laktóz-, hús-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
 
 
 
HOZZÁVALÓK

360 gramm kukoricadara
500 gramm túró (laktózmentes)
3 ek szőlőmagolaj
6 ek nyírfacukor
1 citrom leve és reszelt héja
csipet só

gluténmentes morzsa vagy gluténmentes darált keksz a hempergetéshez

ELKÉSZÍTÉS
 
A kukoricadarát pirítsuk meg a szőlőmagolajon, öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, majd folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt főzzük meg.
 
 
Adjunk hozzá 4 evőkanálnyi nyírfacukrot, a citrom levét és reszelt héját valamint a túrót, majd alaposan gyúrjuk össze!
 
Kanállal kis gombócoknyi adagot veszünk a masszából, majd nedves kézzel golyót formálunk belőle, végezetül meghempergetjük a nyírfacukorral édesített pirított morzsában.
Tejföllel, reszelt citromhéjjal és mentával megszórva tálaljuk!
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!