ÁFONYÁS-ZABKORPÁS KEKSZ (tej-, fehér cukormentes)

Egy finom keksz a hűvös idők teáinak remek kísérője lehet. Most zabkorpával és aszalt vörös áfonyával készült ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető bögrés sütemény. (A recepthez használt  bögre 200 ml-es.) 
 
A tejmentes diétákban fogyasztható!
 
 
HOZZÁVALÓK
 

2 bögre zabkorpa

1 bögre teljes kiőrlésű liszt

1 bögre aszalt vörös áfonya

0,5 bögre olívaolaj

0,75 bögre eritritol (v. 0,5 bögre nádcukor)

1 ek mézeskalács fűszerkeverék

4 ek áfonyalé

1 kk sütőpor

0,5 kk szódabikarbóna

1 vanília rúd kikapart belseje

1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°Cra.
A lisztet keverjük el a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a kb diónyi nagyságú gombócokat.
Egy pohár aljával lapítsuk le korongokká, majd 13-14 perc alatt süssük készre. Érdemes figyelni,  ha elkezd a széle barnulni, zárjuk le.
A sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »