Chez Sandra

ÁFONYÁS-ZABKORPÁS KEKSZ (tej-, fehér cukormentes)

Egy finom keksz a hűvös idők teáinak remek kísérője lehet. Most zabkorpával és aszalt vörös áfonyával készült ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető bögrés sütemény. (A recepthez használt  bögre 200 ml-es.) 
 
A tejmentes diétákban fogyasztható!
 
 
HOZZÁVALÓK
 

2 bögre zabkorpa
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre aszalt vörös áfonya
0,5 bögre olívaolaj
0,75 bögre eritritol (v. 0,5 bögre nádcukor)
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
4 ek áfonyalé
1 kk sütőpor
0,5 kk szódabikarbóna
1 vanília rúd kikapart belseje
1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°Cra.
A lisztet keverjük el a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a kb diónyi nagyságú gombócokat.
Egy pohár aljával lapítsuk le korongokká, majd 13-14 perc alatt süssük készre. Érdemes figyelni,  ha elkezd a széle barnulni, zárjuk le.
A sütőpapíron hagyjuk kihűlni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!