ZELLER KORONGOK (glutén-, hús-, hozzáadott cukormentes)
A
röszti korongokat szeretjük, mert gyorsan, egyszerűen elkészíthető, semmi ördöngösség nincs benne. Mondjuk a burgonya-liszt párosítás nem éppen mondható könnyűnek.
Ennek egy kevésbé gyomormegterhelő verziója készülhet más zöldségből is, nem burgonyából, hanem például zellerből.
Az még egy fokkal rátesz, hogy a korongokat nem bő zsiradékban, hanem felforrósított serpenyőben sütjük meg.
A glutén-, hús-, és hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
300 gramm zeller
2 db közepes tojás
3 ek fehér rizsliszt
1 mogyoróhagyma
50 gramm reszelt mozzarella
1 tk só
0,5 kk őrölt bors
1 kk frissen őrölt szerecsendió
1 fokhagymagerezd
ELKÉSZÍTÉS
A zellert pucoljuk meg, és fokhagymával együtt egy kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk hozzá a felaprított mogyoróhagymát
Egy serpenyőt forrósítsunk fel!
Közben sózzuk, borsozzuk, meg a reszelt zöldségeket, adjuk hozzá a reszelt mozzarellát, a frissen őrölt szerecsendiót, és szórjuk meg a rizsliszttel.
Keverjük össze, és formázzunk kb 10 darab korongot belőle. A forró serpenyőbe tegyük egymás mellé a korongokat (zsiradékra nincs szükség!) és süssük addig, míg mindkét oldaluk szép világosbarna színt nem kap!
MEGJEGYZÉS
A zellerkorongokat akár bő olajban is kisüthetjük!
Ezek is érdekelhetnek:
-
CSŐBEN SÜLT BROKKOLI – GRATIN DE BROCOLIS (glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes)
-
FETÁS CUKKINI GRATIN (glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes)
-
ZÖLDSÉGES HALGOMBÓCOK ZÖLDFŰSZERES HÁZI KEFIRREL ÉS QUINOÁVAL (glutén-, liszt-, hozzáadott cukormentes)
-
MINDENMENTES TONHALAS SALÁTA (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes)