ZELLER KORONGOK (glutén-, hús-, hozzáadott cukormentes)

röszti korongokat szeretjük, mert gyorsan, egyszerűen elkészíthető, semmi ördöngösség nincs benne. Mondjuk a burgonya-liszt párosítás nem éppen mondható könnyűnek.

Ennek egy kevésbé gyomormegterhelő verziója készülhet más zöldségből is, nem burgonyából, hanem például zellerből. 
Az még egy fokkal rátesz, hogy a korongokat nem bő zsiradékban, hanem felforrósított serpenyőben sütjük meg.
A glutén-, hús-, és hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!
 
 
 
HOZZÁVALÓK

300 gramm zeller

2 db közepes tojás

3 ek fehér rizsliszt

1 mogyoróhagyma

50 gramm reszelt mozzarella

1 tk só

0,5 kk őrölt bors

1 kk frissen őrölt szerecsendió

1 fokhagymagerezd

ELKÉSZÍTÉS
 
A zellert pucoljuk meg, és fokhagymával együtt egy kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk hozzá a felaprított mogyoróhagymát 
Egy serpenyőt forrósítsunk fel!
Közben sózzuk, borsozzuk, meg a reszelt zöldségeket, adjuk hozzá a reszelt mozzarellát, a frissen őrölt szerecsendiót, és szórjuk meg a rizsliszttel.

Keverjük össze, és formázzunk kb 10 darab korongot belőle. A forró serpenyőbe tegyük egymás mellé a korongokat (zsiradékra nincs szükség!) és süssük addig, míg mindkét oldaluk szép világosbarna színt nem kap!
 
 
MEGJEGYZÉS
 
A zellerkorongokat akár bő olajban is kisüthetjük!
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »