ZABKORPÁS-TK LISZTES MUFFIN NYÍRFACUKORRAL

Végre péntek, és ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK! Kicsit elmaradt az utóbbi pár hétben ez a remek hagyományunk, de ezennel újrakezdjük!
Hogy hétvégére se maradjunk édesség nélkül, és még kihasználhassuk a vénasszonyok nyarát – ne kelljen egész nap a konyhában bíbelődni – készítsünk könnyen, gyorsan egyszerűen elkészíthető muffinokat zabkorpával és teljes kiőrlésű liszttel, és ízesítsük nyírfacukorral. Azt nem mondom, hogy fogyni fogunk tőle, de azért ez a pár mennyei kis muffin nem fogja hirtelen megdobni a súlyunkat.

HOZZÁVALÓK


10 deka sós vaj

14 deka teljes kiőrlésű liszt

10 deka zabkorpa

2 deci tej

6 deka nyírfacukor

1 tk vaníliaaroma

2 kk sütőpor

1 kk szódabikarbóna

1 kk őrölt fahéj

0,5 kk frissen reszelt szerecsendió

2 db érett, puha banán

1 db tojás

18 db csokoládékocka vagy aszalt gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS


Melegítsük elő a sütőt 175°Cra.

A vajat olvasszuk meg, majd tegyük félre, hogy kihűljön. 
A teljes kiőrlésű lisztet keverjük el a zabkorpával, a sütőporral a szódabikarbónával, és a fűszerekkel (az őrölt fahéjjal és a frissen reszelt szerecsendióval).
A kihűlt vajhoz adjuk hozzá a tojást, a nyírfacukrot és a vaníliaaromát, majd (mixerrel) alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a villával átnyomott banánt, majd folyamatos keverés mellett 2-3 adagban szórjuk hozzá a teljes kiőrlésű lisztes-zabkorpás keveréket. Addig keverjük, amíg könnyű, habos masszát nem kapunk!
Egy szilikonforma mélyedéseibe kanalazunk kb 2 evőkanálnyi mennyiséget, majd a közepébe nyomunk egy csokoládékockát, és az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük!
Mennyiség:
18 db normál méretű muffin
vagy:
36 db kisebb méretű muffin
Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »