Végre péntek, és ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK! Kicsit elmaradt az utóbbi pár hétben ez a remek hagyományunk, de ezennel újrakezdjük!
Hogy hétvégére se maradjunk édesség nélkül, és még kihasználhassuk a vénasszonyok nyarát – ne kelljen egész nap a konyhában bíbelődni – készítsünk könnyen, gyorsan egyszerűen elkészíthető muffinokat zabkorpával és teljes kiőrlésű liszttel, és ízesítsük nyírfacukorral. Azt nem mondom, hogy fogyni fogunk tőle, de azért ez a pár mennyei kis muffin nem fogja hirtelen megdobni a súlyunkat.
HOZZÁVALÓK
10 deka sós vaj
14 deka teljes kiőrlésű liszt
10 deka zabkorpa
2 deci tej
6 deka nyírfacukor
1 tk vaníliaaroma
2 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
0,5 kk frissen reszelt szerecsendió
2 db érett, puha banán
1 db tojás
18 db csokoládékocka vagy aszalt gyümölcs
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 175°Cra.
A vajat olvasszuk meg, majd tegyük félre, hogy kihűljön.
A teljes kiőrlésű lisztet keverjük el a zabkorpával, a sütőporral a szódabikarbónával, és a fűszerekkel (az őrölt fahéjjal és a frissen reszelt szerecsendióval).
A kihűlt vajhoz adjuk hozzá a tojást, a nyírfacukrot és a vaníliaaromát, majd (mixerrel) alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a villával átnyomott banánt, majd folyamatos keverés mellett 2-3 adagban szórjuk hozzá a teljes kiőrlésű lisztes-zabkorpás keveréket. Addig keverjük, amíg könnyű, habos masszát nem kapunk!
Egy szilikonforma mélyedéseibe kanalazunk kb 2 evőkanálnyi mennyiséget, majd a közepébe nyomunk egy csokoládékockát, és az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük!
Mennyiség:
18 db normál méretű muffin
vagy:
36 db kisebb méretű muffin
Hát zabkorpával még nem sütöttem, meg sós vajam sincs. De azért várólistára kerül.Érdekesnek tartom, ki fogom próbálni.