TEJSZÍNES-KUKORICÁS PULYKARAGU (10 PERCES BABA-MAMA EBÉD) – glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes

Kisgyerekesek számára gondolom ismerős a helyzet: a gyerekek sokszor csak standard ételeket ennének meg, de Anyukának is kell valamit enni, akinek ez az Top 5ös lista egy idő után unalmas…
Vegyük sorra, hogy mik azok a hozzávalók amik biztosan betalálnak! Nálunk mostanság ezek: hús, tészta, szószos tészta, kukorica v zöldborsó.
Ezek alapján egy finom, gyorsan, egyszerűen elkészíthető étel készült, ami a tészta megfőzési ideje alatt elkészíthető!
A ragu a glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (1 fő Anyuka, 1 fő Kisgyerek)

1 db pulykamell

2 ek olívaolaj

130-150 gramm kukoricalisztből készült tészta

60 gramm kukorica (vagy zöldborsó)

200 ml tejszín

100  ml tej

1 csipet apróra vágott petrezselyem

kevés só, frissen őrölt tarka bors

2-3 csavarásnyi fokhagyma-granulátum v 1 gerezd fokhagyma pépesre zúzva

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

2 tk kukoricakeményítő

ELKÉSZÍTÉS
 
A kukoricatésztát főzzük meg a zacskón jelzett utasítások alapján!
A pulykamellet aprítsuk fel pici darabokra, adjuk hozzá a kukoricát vagy zöldborsót, majd enyhén pirítsuk meg az olívaolajon!
Adjuk hozzá a fokhagyma-granulátumot vagy az apróra zúzott fokhagymagerezdet, a tejszínt, a tejet, és ízesítsük apróra vágott petrezselyemmel, sóval, frissen őrölt tarka borssal, és egy kevés őrölt szerecsendióval. Főzzük pár percig, majd egy szűrőkanál (vagy villa) segítségével szedjük ki belőle a pulykamelldarabokat és kukorica vagy zöldborsó szemeket.
Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá vissza a pulykamelldarabokat és a kukorica vagy zöldborsó szemeket. 1-2 perc alatt főzzük össze, majd a megfőtt kukoricalisztből készült tésztán azonnal tálaljuk !
Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »