TELJES KIŐRLÉSŰ PALACSINTA

A palacsinta az egyik olyan étel, amire szerintem egyszerűen senki nem tud nemet mondani. Nálunk a gyerekek nagyon szeretik akár reggelire, akár ebédre. De még vacsorára is tudják enni. A palacsintában az a remek, hogy lehet akár édes, akár sós tölteléket belerakni.

Sokáig fehér és teljes kiőrlésű liszt keverékével készítettem, mostanra már csak teljes kiőrlésű lisztből van. Az elkészítése ugyanolyan egyszerű mint a fehér lisztből készültté, csak annyi a titok nyitja, hogy 
  1. sütés előtt minimum fél órát állni kell hagyni, hogy kellőképpen felszívják a nedvességet a rostok
  2. a pihentetési idő lejárta után vissza kell pótolni a szóda vagy ásványvizet, különben egy túl sűrű masszát kapunk amit nem lehet szép vékonyra sütni.
HOZZÁVALÓK
 

3 db közepes tojás

2,5 deci teljes kiőrlésű liszt

1 csipet só

4+2 deci szóda v ásványvíz

olívaolaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat keverjük el a sóval, és öntsünk hozzá kb 2 deci ásványvizet. Lassan hozzáadva keverjük csomómentesre a liszttel, a maradék 2 deci ásványvíz hozzáadagolása közben.  
Tegyük félre kb fél órára, majd a pihentetés végén keverjünk hozzá kb 1,5-2 deci ásványvizet.
Forrósítsuk fel majd kenjük ki a serpenyőt olívaolajjal, és kb egy merőkanálnyi tésztát oszlassunk el vékonyan a sütőben. Süssük a tésztát addig, amíg elválik a palacsintasütőtől, majd fordítsuk meg, és még süssük fél percig.
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »