CUKKINIS-ZABKORPÁS-LEVENDULAMÉZES SÜTEMÉNY

Cukkini szezon van. És ilyenkor nem csak sósan, hanem bizony édes formában is készíthető. Ha van sárgarépás sütemény miért ne készülhetne cukkiniből is?
Ez a cukkinin kívül zabkorpával és levendulamézzel készült finom desszert egyszerűen, könnyen elkészíthető, úgyhogy bátran álljanak Neki kezdők is! Nem fog csalódást okozni!
A levendulaméz és a zabkorpa biztosítja a kellő édességet, a cukkini és a ringló pedig a kellő fanyarságot. Ez az összhang adja a sütemény kellemes édesen savanykás ízét.
HOZZÁVALÓK
 

200 gramm zabkorpa

400 gramm cukkini

80 gramm levendulaméz

2 ek kakaópor

3 ek olívaolaj

1 ek vaníliaaroma

1 tk szódabikarbóna

1 kk sütőpor

1 kk őrölt fahéj

1 kk őrölt gyömbér

1 kk őrölt szerecsendió

2 db tojás

1 csipet só

500 gramm ringló szilva

6 ek reszelt mandula

ELKÉSZÍTÉS
 
 
A sütőt kapcsoljuk be 175 °Cra.
A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjét verjük fel kemény habbá.
Tegyük egy másik tálba a tojások sárgáját, a vaníliaaromát, az olívaolajat, adjuk hozzá a levendulamézet, a csipet sót, a kakaóport és a fűszereket. A cukkinit tisztítsuk meg, majd egy kis lyukú reszelőn reszeljük a tojássárgájás masszához! Alaposan keverjük át.
A zabkorpával keverjük el a szódabikarbónát és a sütőport, majd keverjük bele a masszába. Végezetül forgassuk bele a felvert tojásfehérjét, majd töltsük egy 24 cm-es szilikon őzgerinc sütőformába. Rakjuk ki a tetejét a kimagozott ringlóval, majd szórjuk meg reszelt mandulával.
Az előmelegített sütőben süssük 35-40 percig (tűpróba!).
Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »