7 ÓRÁS KECSKEGIDA

Provence egyik kedvelt állata a zsenge húsú bárány mellett a kecskegida. Bár nem olyan elterjedt és gyakran készül mint a bárány, de a helyiek nagyon kedvelik. Friss gyümölcsökkel – alma, mandarin – és fehérborral készül 7 órán át a 125 °Cos sütőben. 














HOZZÁVALÓK

1 csipet só

5 ek olívaolaj

1 csipet őrölt gyömbér

1 csipet őrölt szerecsendió

1 tk őrölt tarka bors

2 db fokhagyma

1 ek szárított salotta

1 ek mustár

2 deci fehérbor

1 db alma

2 db mandarin

rozmaringág, babérlevél, friss kakukkfű 

1/4 db (400 gramm) kecskegida

ELKÉSZÍTÉS
Tegyük egy kisebb az olívaolajat, a mustárt és a fűszereket, majd egy villa segítségével homogenizáljuk.
Egy cocotte aljára tegyük le a megmosott és felszeletelt almát, és a felkarikázott mandarint. A megmosott és szárazra törölt húst tegyük a gyümölcságyra, majd öntsük le a kapott szósszal. Helyezzük rá a rozmaringágat, a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, és a friss kakukkfüvet. Öntsük fel a fehérborral, majd lefedve tegyük be a 125 °Cra bekapcsolt sütőbe, és 7 óra alatt párszor a levét visszalocsolva süssük készre.

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »