SÜTŐPOROS POGÁCSA TÚRÓVAL

A pogácsák az esetek nagy többségében élesztővel készülnek. Milyen finom is amikor a pihe-puha omlós, foszlós pogácsákat eszegetjük. Csak egy “baja” van. Az idő. A kelesztés ugyanis elég sok időbe telik. De van egy másik lehetőség is. Mégpedig a sütőporos verzió. A tészta nagyon gyorsan elkészíthető, és azonnal süthető is. Egy nagyon jó program lehet gyerekekkel együtt készíteni, hiszen nincs párja annak amikor a közösen elkészített finomságokat együtt falatozzuk!








HOZZÁVALÓK





8 deka vaj

20 deka túró

10 deka natur joghurt

2 tojás (+1 a tetejére)

6 deka zabkorpa

40 dkg teljes kiőrlésű liszt

2 kk sütőpor (liszthez keverve)

só,

reszelt sajt, tojás

ELKÉSZÍTÉS

A tojást, a sót és a túrót keverjük össze. Adjuk hozzá a natur joghurt, és a sütőporral elkevert lisztet és zabkorpát. Kézzel jól gyúrjuk össze 
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg egy felvert tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük szilikon sütőlapra (vagy sütőpapírral bélelt tepsire) úgy, hogy hagyjunk köztük helyet, mert a sütőportól „megnőnek”. 
Előmelegített sütőben 180°Con kb 15-18 perc alatt süssük készre.

TOVÁBBI POGÁCSÁK

KRUMPLI(PÜRÉS) POGÁCSA

GYORS POGÁCSA

EGYSZERŰ HAJTOGATOTT VAJAS POGÁCSA

SAJTOS POGÁCSA

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »