SÜTŐPOROS POGÁCSA TÚRÓVAL
A pogácsák az esetek nagy többségében élesztővel készülnek. Milyen finom is amikor a pihe-puha omlós, foszlós pogácsákat eszegetjük. Csak egy “baja” van. Az idő. A kelesztés ugyanis elég sok időbe telik. De van egy másik lehetőség is. Mégpedig a sütőporos verzió. A tészta nagyon gyorsan elkészíthető, és azonnal süthető is. Egy nagyon jó program lehet gyerekekkel együtt készíteni, hiszen nincs párja annak amikor a közösen elkészített finomságokat együtt falatozzuk!
HOZZÁVALÓK
8 deka vaj
20 deka túró
10 deka natur joghurt
2 tojás (+1 a tetejére)
6 deka zabkorpa
40 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kk sütőpor (liszthez keverve)
só,
reszelt sajt, tojás
ELKÉSZÍTÉS
A tojást, a sót és a túrót keverjük össze. Adjuk hozzá a natur joghurt, és a sütőporral elkevert lisztet és zabkorpát. Kézzel jól gyúrjuk össze