TAVASZI TÉSZTASALÁTA
Igazából írhattam volna nyári tésztasalátát is, de olyan már
van. Egy egyszerű, finom, nem elbonyolított ebéd vagy vacsora mindenkinél csak jó pontot szerezhet. Ez Nálam sincs máshogy. Szeretem az egyszerűen és könnyen elkészíthető ételeket. Főleg délben, amikor a behatárolt ebédidő miatt bizony sűrűn nézegetni kell az órát.
Franciaországban ugyanis a gyerekeknek az óvodában, iskolában (de a felnőttek is kiveszik ezt az időt ha módjukban áll) egy viszonylag hosszabb ebédidejük van. Nálunk ez fél 12től fél 2ig tart. Ekkor sokszor összegyűlik a család itthon egy gyors ebédre, majd mindenki megy tovább dolgára. Egy ilyen alkalomra készült ez az egyszerű, de nagyszerű tésztasaláta.
A mennyiség egy főre értendő, a megfelelő létszámmal kéretik felszorozni!
HOZZÁVALÓK (1 főre)
100 gramm tészta
50 gramm gomba
1 maréknyi petrezselyem
0,5 db póréhagyma
1 dl tejszín
0,5 dl tej
1 csipet só, bors, őrölt szerecsendió
2 ek olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát lobogó sós vízben főzzük ki.
A póréhagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd a póréhagymát és a gombát süssük zsírjára.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az őrölt szerecsendiót, a maréknyi felaprított petrezselmyet, majd öntsük fel a tejszín és a tej keverékével.
Keverjük hozzá a megfőtt tésztát, és azonnal tálaljuk!