RIZSKOCH (gluténmentes)

Azt hiszem kijelenthető, hogy a felnőttek is olykor gyerekek. Különösképpen igaz ez akkor, ha egy gyerekkori kedvenc kerül asztalra. Nálam legalábbis így volt. Nem tudom megmondani, hogy utoljára mikor ettem, de az biztos, hogy még a főiskolás évek előtt. Ami nem most volt.
De a gyerekek kedvéért újra elővettem ezt a finomságot, amit nagy örömködés fogadott. És nem csak az állatos formának szólt, mivel az utolsó morzsáig mind elfogyott!
 
 
HOZZÁVALÓK

1 deci tej

1 deci creme fraiche v. tejföl

30 deka főtt rizs

10 deka nádcukor v. 125 gramm eritritol

1 db citrom

1 ek vaníliaaroma

5 db tojás

50 gramm vaj (sótlan)

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A rizst főzzük meg, majd keverjük hozzá a tejet és a creme fraichet. 
A tojások sárgáját keverjük ki habosra a nádcukorral/eritritollal, majd adjuk hozzá a rizst, az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, és a vanília kivonatot. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a tojássárgás masszába.
180°Cra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük készre!  
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »