Chez Sandra

RIZSKOCH (gluténmentes)

Azt hiszem kijelenthető, hogy a felnőttek is olykor gyerekek. Különösképpen igaz ez akkor, ha egy gyerekkori kedvenc kerül asztalra. Nálam legalábbis így volt. Nem tudom megmondani, hogy utoljára mikor ettem, de az biztos, hogy még a főiskolás évek előtt. Ami nem most volt.
De a gyerekek kedvéért újra elővettem ezt a finomságot, amit nagy örömködés fogadott. És nem csak az állatos formának szólt, mivel az utolsó morzsáig mind elfogyott!
 
 
HOZZÁVALÓK

1 deci tej
1 deci creme fraiche v. tejföl
30 deka főtt rizs
10 deka nádcukor v. 125 gramm eritritol
1 db citrom
1 ek vaníliaaroma
5 db tojás
50 gramm vaj (sótlan)

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A rizst főzzük meg, majd keverjük hozzá a tejet és a creme fraichet. 
A tojások sárgáját keverjük ki habosra a nádcukorral/eritritollal, majd adjuk hozzá a rizst, az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, és a vanília kivonatot. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a tojássárgás masszába.
180°Cra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük készre!  
 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. marisz57 says:

    Hű, de jó lett ebben a nyuszis formában!Biztos finom, szívesen megkóstoltam volna!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!